Maak kennis met...

Koen Tijssen
Tekenaar/Werkvoorbereider

Hoi, ik ben Koen Tijssen en op de Avans Hogeschool in Tilburg heb ik de opleiding Civiele Techniek afgerond. Na mijn studie ben ik bij Hakkers aan de slag gegaan als Tekenaar/Werkvoorbereider, ik werk hier nu sinds 2016.

Tijdens de afrondende fase van mijn opleiding werden diverse activiteiten op Avans georganiseerd om de arbeidsmarkt te verkennen. Eén van deze activiteiten was een presentatie van Hakkers over het familiebedrijf en haar werkzaamheden binnen de waterbouw, hier kwamen ook een aantal openstaande vacatures aan bod. Een middelgroot familiebedrijf als Hakkers, met veel mooie projecten in de waterbouw, leek mij een mooi bedrijf om aan de slag te gaan na mijn studie. Zodoende heb ik bij Hakkers gesolliciteerd op de afdeling Engineering.

We werken op de afdeling Engineering met AutoCAD voor 2D tekenwerk en Tekla Structures voor 3D constructies. Tekla Structures was voor mij nog onbekend, maar gaandeweg heb ik hier mee leren werken.

Mijn werkdag bestaat voor een groot deel uit het tekenen van diverse constructies voor verschillende projecten. Deze projecten lopen uit een van grote staalconstructies in de haven tot aan oeververvangingen in stedelijk en landelijk gebied. Dit tekenwerk gaat gepaard met veel contact met de afdeling Ontwerp en de uitvoering. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor een deel van de inkoop voor mijn projecten. Ik zorg er voor dat mijn collega’s op het werk buiten en in de werkplaats zijn voorzien van tekeningen en materiaal. De verhouding tussen tekenwerk en werkvoorbereiding is circa 70/30, dit is mede afhankelijk van de fase waarin een project zich bevindt.

Korte lijnen, een jong team en een fijne informele werksfeer zijn kenmerkend voor Hakkers. Op de afdelingen hebben we veel contact over technische zaken en op project niveau werk je samen met de verschillende afdelingen binnen Hakkers. Door de fijne cultuur binnen Hakkers verloopt de samenwerking erg prettig. Tevens is er ruimte om buiten op locatie en in de werkplaats te gaan kijken naar de voortgang van je project, zo zie je letterlijk waar je het voor doet!

VRAGEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

Nieuwsgierig na het lezen van al deze informatie? Neem gerust contact op als je vragen hebt! Je toekomstige collega’s staan je graag te woord.

CONTACT
Hakkers BV
Oudsas 11
4251 AW Werkendam
+31(0)183 - 501122
www.hakkers.com

AFDELING HR
Indy van Oord
HR Medewerker
06 – 42 11 49 86

Miranda Visser
HR Medewerker
0183 - 501122